Wij komen van oorsprong uit Kampen, waar we zijn geboren en getogen. Een tijdje geleden zijn we naar Diepenheim verhuisd. Daar wonen en werken we heel erg naar onze zin.

Lia heeft het grootste deel van haar carrière in de gezondheidszorg gewerkt, de laatste jaren als personeelsadviseur. Al ruim vijf jaar werkt ze fulltime als Reikimaster.

Jan werkt al 29 jaar bij defensie. Daarnaast werkt hij als Reikimaster, geeft Ki-trainingen en begeleidt hij mensen in persoonlijke sessies.

Vanuit ons werk zijn we altijd erg betrokken bij de mensen met en voor wie we werken. Het werken als Reikimaster sluit daar naadloos op aan. Zowel bij defensie als in het personeelswerk zijn we altijd al volop bezig geweest de mogelijkheden van mensen te helpen vergroten;mensen kennis laten maken met hun eigen kwaliteit. Met Reiki en Ki doen we eigenlijk niets anders, maar wel op een heel ander niveau. In de cursussen laten we mensen kennis maken met een deel van zichzelf dat ze nog niet kennen. De kracht die wij mensen leren gebruiken geeft mensen rust, zelfvertrouwen en de mogelijkheid zichzelf en anderen te helpen. Mensen komen er achter dat ze dingen op een ontspannen en vanzelfsprekende manier kunnen doen. Ook begeleiden wij mensen die de wens hebben om Reikimaster te worden. Daarnaast geven wij Reiki-behandelingen aan mensen (en ook aan dieren) om ze te helpen zichzelf te genezen.Wij genieten er dagelijks van om mensen met Reiki en Ki te helpen en begeleiden bij hun persoonlijke groei!

Hoe zijn wij met Reiki in aanraking gekomen?
Zoals veel dingen in ons leven ons "toe valt" maakten we ook kennis met Reiki. Jan raakte bij het sporten geblesseerd en werd door een collega met Reiki behandeld. Dat de blessure vrijwel was verdwenen was al bijzonder, maar wellicht net zo bijzonder was het gevoel van ontspanning. Toen Jan die avond thuis kwam was hij bijzonder enthousiast. Natuurlijk heeft die ervaring onze nieuwsgierigheid geprikkeld en zijn we ons in Reiki gaan verdiepen. Het meest opvallende vonden wij dat iedereen het kan leren en dat je ook aan jezelf Reiki kunt geven. Er ging voor ons een hele nieuwe wereld open.
Begin 1998 hebben we samen een cursus Reiki 1ste graad gevolgd bij Rosalinde Seelig in Apeldoorn. Eén van haar belangrijkste adviezen aan ons was: "Geef jezelf regelmatig Reiki, baat het niet, het schaadt ook niet". We hadden er duidelijk baat bij en hebben later dat jaar de cursus Reiki 2de graad gevolgd. Het onszelf dagelijks Reiki geven bracht ons veel positieve dingen. Lia had het gevoel "thuis te komen in zichzelf". Bovendien kreeg ze meer energie, rust en herstelde van een aantal lichamelijke klachten. Achteraf bleek dat ze een burn-out had waar ze dankzij Reiki goed doorheen is gekomen. Jan ervoer innerlijke rust en kon zich nog beter ontspannen. Het allerbelangrijkste was dat we er achter kwamen dat we de dingen moesten gaan doen die we uit ons hart willen doen.

Voor Lia was het een openbaring dat ze, in plaats van verder aan haar carrière te bouwen, Reikimaster wilde worden. Die wens is uitgekomen na het volgen van de opleiding in mei 2000. Sinds die tijd verzorgt ze cursussen, geeft behandelingen en coacht mensen. Jan volgde een jaar later de Masteropleiding en is bovendien bij Ton Driessen opgeleid tot Ki-trainer.
Reiki en Ki ervaren we als mooie geschenken die we gekregen hebben. Ons leven is verrijkt, onze horizon vergroot en we leven veel intenser. Het is onze wens om ook aan jou Reiki of Ki te leren en een warme helpende hand te bieden.

 
Jan en Lia van 't Veen
Oude Sluisweg 3
7478 RJ Diepenheim
Telefoon: 0547-351433
Website: www.warmehanden.nl
E-mail: info@warmehanden.nl