Vanuit mijn hart...........

De afbeelding hier rechts betekent heel veel voor mij. Niet alleen omdat ik het een geweldig mooie afbeelding vind. Nee, de betekenis ervan gaat dieper.
De afbeelding is een Symbool, een Symbool voor mijzelf.


De dame ben ik zelf, alleen heb ik helaas niet dat figuur. Zij straalt warmte en Liefde uit, dat probeer ik zelf ook uit te stralen. Het element water erin staat voor zuiverheid, reiniging en het altijd in beweging zijn. Water staat zelden stil, maar is voortdurend in beweging. De lotusbloem staat voor openheid; ik mag mijzelf, net als deze bloem, openen.


In deze openheid, die veel van mijn cursisten aanspreekt, mag ik mensen tegemoet treden en door middel van Reiki ze iets meegeven wat misschien heel waardevol kan zijn in hun leven. De vlinder is onlosmakelijk met mij verbonden. Immers, een vlinder ontwikkelt zich in een cocon en mag zich op haar tijd ontpoppen tot een mooie vlinder. In volle pracht mag zij daarna in vrijheid uitvliegen waarnaar ze maar wil, niet gehinderd door grenzen of wat dan ook. De vlinder staat ook voor de Ziel, de Ziel die mag groeien.  De vlinder die uit de hand vliegt is mijn Ziel, die in vrijheid mag groeien.

Als Reiki Master volgens het oorspronkelijke Usui Systeem van Natuurlijk Genezen heb ik ervoor gekozen om mij niet aan te sluiten bij een vereniging, stichting of groep.
Dit is een bewuste keuze.

Hierdoor heb ik de vrijheid om trouw te blijven aan mijzelf en aan het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Niet gehinderd door regels en wetten van anderen, die niet de mijne zijn,  kan ik mij volledig ontplooien op een wijze die bij mij past en waar ik met hart en ziel achter sta. Bij mijn inwijding tot Reiki Master heb ik de belofte afgelegd om mij volledig te houden aan het Usui Systeem van Natuurlijk Genezen. Deze belofte blijf ik trouw; onder geen beding wijk ik af van dit oorspronkelijke, zuivere systeem.
Tevens ben ik bij mijn inwijding ook erkend als Reiki Master.

~*~*~

De Lineage, of de “ Reiki – Afstammingslijn”.

De Lineage is de energetische verbintenis met “de Bron”. Mijn Lineage ziet er als volgt uit:

Mikao Usui heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Chujiro Hayashi.

Chujiro Hayashi heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Hawayo Takata.

Hawayo Takata heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Phyllis Lei Furumoto.

Phyllis Lei Furumoto heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Ton Driessen.

Ton Driessen heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Arie Luijerink.

Arie Luijerink heeft een aantal Masters ingewijd, waaronder Ineke Gerritsen.

~*~*~

Ineke Gerritsen
Aldenhaagstraat 2
6825 CT Arnhem
Telefoon: 026-3621707
Website: home.hetnet.nl/~antineke/
E-mail antineke@hetnet.nl