Den Haag, 3 januari 2009

ik ; april 2009Mag ik mezelf even voorstellen? Mijn naam is Guus Werdmüller von Elgg. Sinds maart 1996 geef ik Reiki cursussen in Den Haag. Naast Den Haag heb ik ook cursussen gegeven op locatie elders in het land, waaronder in Nijmegen.

Het geven van Reiki cursussen in groepsverband doe ik met heel veel plezier. Juist omdat er geen mens is die hetzelfde is, betekent elke cursus voor mij weer nieuwe ervaring opdoen. Ervaring in de omgang met anderen, welke ik ervaar als nuttig, maar vooral ook heel leerzaam.

Wat betekent Reiki voor mij persoonlijk en wat heeft het me geleerd? Het heeft me meer in contact gebracht met mezelf. Mijn diepere verlangens en behoeften en mijn verwachtingen van het leven. Terwijl ik voor die tijd meer "in de groep" opging en het liefste onzichtbaar wilde zijn, heeft Reiki me bewuster gemaakt van die unieke persoon die ik ben en die, naar mijn idee, in elk mens schuilt. Reiki heeft me gestimuleerd om duidelijk mijn eigen pad te kiezen en keuzes te maken die niet altijd makkelijk maar wel nodig waren. Daarnaast heeft Reiki op zich en het werken ermee in cursussen me de gelegenheid geboden om als mens meer en meer mezelf te zijn, zowel sociaal als emotioneel. Uiteindelijk heeft dit werk, dat ik in de afgelopen jaren met veel plezier heb gedaan, me met veel mensen in contact gebracht. Contacten waar ik ook veel vrienden aan heb overgehouden en dat laatste ervaar ik als enorm waardevol.

Wil je meer weten over de vraag wat Reiki is, hoe het werkt en wat het voor je kan betekenen, dan verwijs ik kortheidhalve naar de diverse onderdelen in de website. Ik wil hier volstaan met te noemen dat ik geloof dat Reiki voor elk mens een waardevolle aanvulling kan vormen. Op welk punt van je leven je je ook bevindt, over welke achtergrond je beschikt en/of vanuit welke (spirituele) overtuiging of discipline je ook naar het leven kijkt, ik heb de persoonlijke ervaring dat Reiki je in contact kan brengen met die delen in jezelf waar je je tot dan niet (volledig) bewust van bent. En dat gebeurt vaak op een hele subtiele manier. Zelf geloof ik dan ook dat de eenvoud van Reiki tevens haar kracht is. Eenvoud die, naar mijn idee, bovendien terug te vinden is in het dagelijks leven op die momenten waarop we worden geconfronteerd met zaken die onze primaire basis- en emotionele behoeften raken.

Het zou leuk zijn als we elkaar in één van mijn cursussen zouden kunnen ontmoeten.

Wellicht tot dan,

een groet van mij,

Guus